#makanapa

51,074 posts tagged with #makanapa

Photos and Videos about #makanapa

Jangan lupa follow . Suka masak @resipikampung Suka resipi @rasa.antarabangsa Tempah kek @mysabrinabakery Suka travel @mytravelmurah Suka tips @lifehack.my . . LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin ๐Ÿ™‚ . #resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

Jangan lupa follow . Suka masak @resipikampung Suka resipi @rasa.antarabangsa Tempah kek @mysabrinabakery Suka travel @mytravelmurah Suka tips @lifehack.my . . LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin ๐Ÿ™‚ . #resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . RESEPI LIGHT CHOC CUPCAKE Bahan A 3biji telur gred A ยฝcawan(125gm) gula kastor ยฝ tsp esen vanilla Bahan B ยผcawan(30gm) Tepung Gandum 2tbsp serbuk koko Filling & Deko 1ยฝcawan non dairy whipping cream@ filling yg d sukai ๐Ÿ˜Š Coklat rice utk hiasan Caranya 1)Masukkan bahan A.. telur, gula dan esen vanilla ke dlm bowl dan mix dgn kelajuan tinggi guna mixer tau.... 2)pukul sehingga kembang dan gebu@ringan iaitu warna telur dan gula bertukar warna kuning berkrim. Berhentikan mixer. 3)masukkn bahan B sedikit demi sedikit yg dh d ayak dan kacau guna SENDUK Sampai sebati (kacau lembut2 jer tau๐Ÿ˜Š) 4)tuang dlm cupkek@ Muffin cup ยพ @hampir penuh...Dpt dlm 16 Muffin Cup 5)sebelum tu panaskan oven suhu 180'C... Masukkan ke dlm oven selama 10minit kemudian turunkan suhu kepada 160'C selama 20minit..@tambah lagi 10minit@lebihkan lagi masa ikut suhu oven masing2 jika kek Tk masak lg lepas D cucuk dgn lidi 6)kalau kek dh masak regangkn sedikit pintu oven lebih kurang 5minit 7)keluarkn kek dan terus buat lubang guna gunting dan biarkan sejuk dulu jika guna non dairy whipping cream sebagai fillingnya 8)dh boleh isi Filling & deko . Resepi: Mazliyani Abu Bakar . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . RESEPI RAINBOW CAKE 4 Biji Telur Gred A dari fridge 1 SK ovellate 1 1/2 SK baking powder 180 g Gula Kastor 330 g tepung gandum 200 ml susu segar @ susu cair pewarna merah, biru, hijau, kuning, oren, violet Cara2 : 1. Pukul telur + ovallete + gula smpai kembang satu besen (guna kelajuan max ye) 2. Masukkan susu sikit2. Mix sebati 3. Tambahkan tepung + baking powder secara berselang-seli 4. bahagikan kepada 6 bahagian 5. warnakan setiap bahagian. 6. Kukus selapis demi selapis. (Lapisan pertama sehingga ke lima kukus setiap 10 mnit, lapisan terakhir kukus 20 mnit) 7. Tadaaa... dah siap.. . Kredit Resepi : Fyza Fyz . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . Bombolini menggoda Bahan bahan 1/2 cawan susu segar (suam-suam kuku) 2 sb gula 1 sb yis 2 cawan tepung gandum 1/2 sk garam 1 sk esen vanila 1 biji telur 2 sb mentega (sejuk) Cara-cara 1. Kacau gula dan yis di dalam susu segar dan biarkan sehingga yis kembang dan berbuih. Lebih kurang 15-20 minit. 2. Campurkan tepung dengan garam, esen vanila dan telur. Pukul atau uli dengan tangan sehingga rata. 3. Masukkan susu tadi kedalam adunan tepung. Pukul atau uli sehingga sebati. 4. Masukkan mentega sejuk ke dalam adunan dan pukul lagi atau uli sehingga adunan tidak melekat di tangan. 5. Rehatkan adunan sehingga kembang 2 kali ganda lebih kurang 60 minit. 6. Setelah kembang, leperka. Adunan lebih kurang 1cm dan tekap bulat. 7. Biarkan doh kembang seketika. 8. Panaskan minyak dan goreng doh tadi sehingga garing. Minyak jangan terlalu panas kerana doh akan cepat rentung. Gunakan api sederhana kecil untuk menggoreng. 9. Terbalikkan doh setelah sebelahnya garing. Jangan terbalikkan banyak kali kerana ia akan menyerap minyak. 10. Angkat dan biarkan ia sejuk seketika. 11. Bila donut dah suam boleh golek golekkan atas gula castor dan cinnamon. Kemudian cucuk lubang dengan straw dan picit nutella dalam tu. Siap ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹ . Resepi: Norah Anizaโ€Ž . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . RESIPI MARBLE SUSU Bahan2 1 cwn tpg gandum* 1/2 cwn tpg jagung* 1/4 cwn susu tepung *(apa2 brand pun x kisah) 5 biji telur gred A* 1 sudu besar ovellet * 1 sudu kecil esen vanilla * 1/4 cwn susu full krim * 1/2 cwn gula halus* 60 gm butter (cairkan) Caranya -putar semua bahan2 bertanda * smp putih n kembang -masukkan butter yg dicairkan td..kacau guna spatula je -asingkan dua bahagian utk letak serbuk koko atau coklat emulco -buat corak ikut kreativiti sendiri -sy guna loyang 8"..bakar pada suhu 15@160ยฐ selama 30@40 minit . Resepi: TAK TAHU . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . Cara Buat Bar Bounty ๐Ÿ˜‹ Bahan-Bahan: + 400g coklat - Boleh guna coklat cadbury atau jenama lain. + Kelapa kering/parut + susu pekat manis Cara Membuat: 1. Cairkan coklat dengan kaedah double boiled. 2. Gaulkan kelapa dengan susu dan gumpalkan. Agak-agak sahaja berapa banyak kelapa dan susu supaya gumpalan tak terlalu basah atau terlalu kering. 3. Simpan sekejap bahan dalam peti sejuk lebih kurang 20 minit. 4. Keluarkan bar dan celupkan ke dalam coklat cair dan bekukan sekali lagi selama 15 minit. . Resepi: TAK TAHU . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . Puding karamel tanpa telur (Resepi ni ikut tekak mek mmg kurang manis...mek xsuka mnis2..hihi) Utk karamel 4 sudu besar gula 3 sudu besar air * masak atas api kcik hingga nmpak perang Utk puding 1 paket serbuk agar2 10gram 4 cawan air 8 sudu besar gula 8 sudu besar susu pekat 1 tin susu cair 2 sudu besar tepung kastard 1 sudu kecik esen vanilla (Kalau nk kurang manis lg boleh kurangkn sukatan susu pekat & gula) *masukkan smua bahan dlm priuk kacau2 dgn api sederhana bg adunan tak berketul...kacau sehingga mendidih & smpai jd mcm pekat ttup api.... Tuang adunan dlm bekas yang berisi karamel td...pastu sejukkan dulu sblm masuk peti ais... 3@4jam dh boleh ngapp Mek bg tips nk bg karamel cntik & xlekat d bekas acuan...masa kuar dr peti ais...jgn buang trus bekas acuan...biarkan kat luar dlm stngah jam@sejam bru buang puding dr bekas....kalau trus buang mengejut mmg akn lekat kat acuan laa sbb karamel tgh sejuk beku kat bawah...hihihi . Resepi:mleisya scarf . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . ๐Ÿ SPAGHETTI CARBONARA ๐Ÿ Sos Carbonara ๐Ÿ 1 sd bsr marjerin ๐Ÿ 1 bj bwg bsr holland - dicincang ๐Ÿ 4 ulas bwg pth - dicincang ๐Ÿ 1 cwn daging kisar (nk guna ayam kisar pun blh) ๐Ÿ 5 btg sosej - dipotong kecik ๐Ÿ meatball homemade (daging kisar + bwg mrh & pth cincang, serb lada htm, garam, telur, tpg jagung) ๐Ÿ 1 tin cendawan butang ๐Ÿ 665gm @ 2 tin sos carbonara mushroom Prego ๐Ÿ 2 cwn susu segar ๐Ÿ 1 sd bsr serb lada htm ๐Ÿ sedikit oregano flakes (x ltk pun tkpe sedap dh) ๐Ÿ 2 kpg cheese (x nk ltk pun tkpe jgk) ๐Ÿ garam secukup rasa ๐Ÿ Cairkan marjerin. Tumis bwg mrh & bwg pth hgga layu. Masukkan daging/ayam kisar & bebola daging. Kacau hgga bertukar warna perang sikit. Campur sosej & cendawan. Kacau lg biar masak. ๐Ÿ Tabur serb lada htm & oregano flake. Kemudian, tuang sos carbonara, susu, cheese & garam. Didihkan sekejap hgga agak pekat..siaapp ๐Ÿ Spageti (tp kite lebih suke angel hair x muak) direbus hgga lembut dlm air mendidih (campur sikit garam & myk supaya x melekat) ๐Ÿ Bila nk mkn baru tuang sos carbonara ke atas spageti. . Kredit : โ€ŽNor Al Fatihah . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . Mango Float 200 gm cream cheese tatura 1 cwn whipping cream 1/2 tin susu pekat manis 4 biji mangga dipotong jejari panjang2 Biskut ( cream crackers ) scukupnye Susu segar ๐ŸŒท putar whipping cream hingga pkat dn msukkn cream cheese dan susu pkat mnis dn putar hingga kmbang dn sebati ๐ŸŒท rendam biskut dlm susu segar dan susun dlm bekas sesuai dan sapukan adunan cream cheese td hingga menutupi biskut ๐ŸŒท susun potongn mangga diatas lapisan cream cheese td dn ulang langkah2 ini sehingga habis ๐ŸŒท tabur lebihan mangga yg didadu di atas lapisan yg terakhir ๐ŸŒท akhir sekali ramas2 je 2 kping biskut cream cracker dn tabur diatas mangga yg didadu td ๐ŸŒท sejukkan dlm peti ais semalaman sblm dimkn โ–ถ๏ธ kalau nk mnis lg boleh tambah sukatan susu tp bg akk stgh tin susu tu dh ckup mnis โ–ถ๏ธ mangga tu potong mcm mangga yg jual kt stesen minyk petronas yg mkn ngn serbuk asam tu โ–ถ๏ธ boleh guna bekas / loyang yg dialas aluminium foil tp klau x ade guna bekas biasa pun boleh โ–ถ๏ธ x ada mixer jgn susah hati pakai blender je pun jd sbb akk pun pakai blender jugok yg sbenornye ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š โ–ถ๏ธ sedap dimakn sejuk2 dn dessert ni cepat melting sbb tu lps kuar dr peti ais mkn cpt2 ye โžก๏ธ slps dpost mortem akk cdgkan setiap layer biskut tu lbihkn skit biskut pun x pe,buat 2 lpis @ 3 lpis biskut bru lapis ngn cream cheese dn mangga . Kredit : โ€ŽUmmi Ha Naโ€Ž . . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . Ayam goreng berserabut๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค—๐Ÿค— Blender semua bahan2 di bawah perap sekejap ,goreng ...nk cantik kn goreng mcm ayam kfc minyak banyak .... Kredit : โ€ŽPuspa Hanim . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . Almond london Bahan- bahan:- Bahan A 1 cawan butter (saya guna pure butter SCS) 1/2 cwn gula ising 1 biji kuning telur 1 sudu kecil esen vanila Bahan B 3 cwn tepung gandum (saya guna faiza) 1 cwn tepung jagung 1 sudu kecil emplex (nak bagi rapuh@ ranggup) 3 sudu besar serbuk badam Bahan C 3 cawan coklat masakan (saya guna beryl's jenis coin) double boiler 1 sudu besar cocoa butter badam secukupnya (di bakar dalam oven selama 10-15 minit suhu 170ยฐc) Almond nibs untuk hiasan (bakar 5min) Cara- cara Satukan bahan A dan gaul sampai sebati. Tak payah guna mixer guna senduk pon dah cukup. Kacau pon tak payah lama - lama sangat. masukkan bahan B sikit- sikit sambil uli. Hat ni uli guna tangan ja. Uli smpai doh tak melekat di tangan sudah. Lepastu ambil doh bubuh badam sebiji susun dalam tray. Ulang sampai habis.Tray sapu majerin dulu. Bakar suhu 180ยฐc selama 25minit. ikut oven masing-masing. Kuih dah sejuk boleh celup dalam coklat yang dicairkan tadi. Tunggu coklat keras sikit boleh la simpan dalam balang. Nak coklat cepat keras simpan dalam peti. siap! Selamat mencuba๐Ÿ˜Š Kredit Resepi : Hajar Ibrahimโ€Ž . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . FLORENTINE @ ALMOND CRUNCHY Bahan- bahan 500gm tepung bienetta/ florentine 500gm badam keping 250gm biji labu 250gm biji kuaci 20gm bijan hitam Paper Cup secukupnya Cara- caranya Satukan ke semua bahan. Masukkan dalam paper cup. nipis saja dah cukup. bakar suhu 160ยฐ c selama 15-20 minit. Ikut oven masing- masing. Dah masak keluarkan dari oven , tunggu florentine sejuk keluarkan dari papercup dan simpan dalam bekas kedap udara.. Moga bermanfaat dan selamat mencuba๐Ÿ™‚ Kredit Resepi : Hajar Ibrahimโ€Ž . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . SEMPERIT RED VELVET Bahan A 250g butter (jangan terlalu cair nanti bunga samperit kembang setaman) 1biji kuning telur 1 sudu kecik esen vanilla Bahan B 1 sudu besar emulco red velvet 1 sudu kecil perwarna merah bright red 1 cawan gula aising ( ayak ) 3 cawan tepung jagung (ayak) 1 cawan tepung gandum (ayak ) 2 sudu besaq serbuk koko (ayak) 4 sudu besar tepung custard (ayak) Hiasan Coklat chip atau terpulang nak letak hiasan apa cara-cara Masukkan bahan A dan kacau sebati. Jangan kacau lama. Sebati dah cukup. Terlalu lama kacau nanti tak lawa kejadian dia.. Dah sebati bubuh red velvet emulco dengan pewarna dan kacau supaya sebati. Masukkan tepung, serbuk koko yang dah diayak tadi. Masuk tepung sikit - sikit. Jangan tuang sekaligus. Uli sampai jadi doh dan tak melekat di tangan kira ok la tu. Boleh la masuk dalam acuan dan tekan. Sebelum tekan sapu tray dengan sapu marjerin dulu. Bakar suhu 170ยฐc selama 25minit. Ikut oven masing- masing narh๐Ÿ™‚ Moga bermanfaat dan selamat mencuba๐Ÿ™‚ Kredit Resepi : Hajar Ibrahimโ€Ž . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Baru dapat makan tadi. Bagi sis tak de la pedas mana pun. 2 ketul td boleh habis makan sorang mcm biasa. โ € Yang penting sedapp! โ € . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

๐Ÿ˜ฑ๐Ÿ”ฅ Seperti terlahir kembali ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ˜ฑโฃ โฃ Cuma butuh 20 hari untuk ganti body, yakin nggak mau? ๐Ÿ˜โฃ โฃ Yuk jadi orang baru dengan badan yang lebih sehat, bebas toxic, plus bonus lingkar pinggang lebih kecil seperti kakak ini ๐Ÿ˜โฃ โฃ Di @langsing.nextmonth kami punya berbagai program yang akan membantu kamu untuk punya BB ideal dg penurunan hingga 20 KILO dalam waktu 20 HARI SAJA ๐Ÿ˜šโฃ โฃ No lapar, no olahraga nyiksa, no bahan kimia juga dong tentunya ๐Ÿ˜š .โฃ More info bisa langsung ngobrol via Whatsapp di 08777-0607-249 (fast respond)โฃ โฃ #10yearschallenge #20harikurus #beforeafter #pilihmana #ngegym #pangling #manglingi #dietmulaibesok #makansiang #makanapa #kurustanpadiet

. ๐ŸกSolaria ๐ŸฝMie Ayam Bakso ๐Ÿ’ฐidr 31.808 Dulu sepertinya yang juara di solaria itu mie ayam, yang ga berubah porsinya ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… Porsi mie ( mie pansit halus tipis ) ga nyante cukup buat 2 orang, mie nya. Dimakan kering gitu aja tanpa kuahnya uda lumayan berasa dari ayam nya. Bakso nya bakso sapi dan kuahnya berasa tawar dan sangat sedikit ga imbang ama porsi mie nya. โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข #mieayam #mieayambakso #nomnommedan #foodgram #instafood #makanapa #makandimana #makanmakan #bakmie #bakmieayam

Chocolate cylinder. Crunchy streusel, soft caramel cremeux, chocolate sable and frangipane, 65 % chocolate mousse. . . . KASIH LOVE ๐Ÿ’— ya, biar kita makin semangat updatenya setiap hari ๐Ÿ˜Šโฃ. . ๐Ÿ’ŸLike ๐Ÿ’ฌComment ๐Ÿ‘ฅTag ๐Ÿ”„Repost -. Follow @jajananpasarkekinian - Inspirasi masak enak. . Like โค dan tag temanmu โœ” Follow @jajananpasarkekinian Follow @jajananpasarkekinian Follow @jajananpasarkekinian . . . Cr @amauryguichon #instaresep #menupraktis #menurumahan #indonesiapunya #kulinernusantara #berbagiresep #foodie #makan #makanmulu #laper #eat #foodhunter #foodphotography #foodgram #eatstagram #foodlicious #instafoodie #foodiegram #chefstalk #makanapa #makananenak #demenmakan #gilamakan #tukangmakan #carimakan #wisatakuliner #tasty #makanenak #billiekitchen #indonesianfood

Bosen bikin telur dadar yang itu-itu aja? Coba bikin Telur Goreng Korea yang lezat ala chef @mega.lestary aja! Caranya gampang seperti bikin telur dadar biasa, kok! . Bahan: 5 butir telur 2 sdm susu cair 20 gr brokoli 20 gr wortel 1 sdt gula pasir ยฝ sdt garam Mentega . Aduk 1. Masukkan telur, susu cair, brokoli, wortel, garam, dan gula pasir 2. Aduk campuran telur hingga merata. 3. Siapkan wajan dan panaskan. 4. Oleskan mentega pada wajan. 5. Tuangkan sebagian campuran telur ke dalam wajan. 6. Tunggu selama kurang-lebih 2 menit. 7. Gulung telur secara perlahan. 8. Potong telur-telur yang sudah matang. 9. Telur goreng siap disajikan. . . . KASIH LOVE ๐Ÿ’— ya, biar kita makin semangat updatenya setiap hari ๐Ÿ˜Šโฃ. . ๐Ÿ’ŸLike ๐Ÿ’ฌComment ๐Ÿ‘ฅTag ๐Ÿ”„Repost -. Follow @jajananpasarkekinian - Inspirasi masak enak. . Like โค dan tag temanmu โœ” Follow @jajananpasarkekinian Follow @jajananpasarkekinian Follow @jajananpasarkekinian . . . #masakankampung #makan2 #makanapa #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #malaysiafood #makanmakanmakan #ayamgoreng #pemuda #semarang #khas #wayhalim #kimaja #drink #coffee #coklat #durian #haus #rasabaru #tested #cheers #coffeemorning #gofood #gojek #gofoodlampung #catering #rapat

TIPS POSITIF HAMIL DALAM 3 BULAN ============================== Buat Bunda yang belum positif hamil & belum dikaruniai momongan Hayo, siapa yang mau dapat TIPS GRATIS cara "TEPAT & BENAR" dalam menentukan PROSES KEHAMILAN??? Bagi yg ingin dapat TIPS GRATIS silahkan Komen "SAYA MAU TIPSNYA" di kolom komentar ya! TIPS GRATIS ini akan kami berikan bagi 200 komen yg masuk lebih dulu! YuK! Tuliskan komen dari sekarang juga ya Bund Karna waktu terbatas hanya 2 Minggu ke depan Kami juga punya "PROGRAM HAMIl dengan harga terjangkau bagi bunda yg mau ikut dengan PROMIL kami. Dan sudah banyak TESTIMONI dari para Bunda yg sudah BERHASIL membuktikannya. @silfiarahma05 @cepat_hamil05 @rumah_promil05 @sharing_cepathamil @yakinpositif05 Bagi yg mau ikut PROMIL bersama kami segera hubungi kontak kami

Maggi Goreng Kerabu . 2 pkt Maggi Cili Padi 8 biji cili padi(tumbuk/hiris) Udang Telur dadar Limau nipis Daun kesum Daun ketumbar Serai Bunga kantan Timun jepun Bawang merah(hiris) . Jangan lupa follow . Suka masak @resipikampung Suka resipi @rasa.antarabangsa Tempah kek @mysabrinabakery Suka travel @mytravelmurah Suka tips @lifehack.my Kredit sheilarusly_jspictures . . LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin ๐Ÿ™‚ . #resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

Kreatif biar jadi imut ๐Ÿน๐Ÿ˜„ โ€น Yuk bunda Follow ๐Ÿ‘‡ @silfiarahma05 @cepat_hamil05 @rumah_promil05 @sharing_cepathamil @yakinpositif05 Untuk mendapatkan info kesehatan, medis, Program hamil & hiburan bayi ๐Ÿ‘ฐ๐Ÿ‘ช๐Ÿ‘ซ - #regrann

nak lagi resepi, boleh follow @dapurfashasandha . Cuaca panas gini, bila puding sejuk masuk tekak nyamannye terasa. Harini Cik No nak kongsi resepi puding sedap yang simple. . PUDING KASTARD JAGUNG ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Bahan-bahan: . - 1 cawan tepung kastard - 1 tin jagung manis - 3/4 cawan gula pasir (boleh adjust kalau nak lebih atau kurang manis) - 3 cawan air - 1 kotak santan - Setengah sdt garam Cara-cara: . 1. Campurkan kesemua bahan ke dalam periuk 2. Kacau sebati semua bahan. 3. Letak di atas api yang perlahan 4. Kacau terus-menerus hingga adunan pekat dan berkilat. 5. Tutup api. Kemudian boleh ceduk kedalam bekas dan sejukkan. . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

Kudapan petang tadi. Hakak dah pernah share risoles kampung, inti kentang carrot. Cer check hestek #kudapankualihelena Kali ini hakak buat american risoles, request dari anak hakak. AMERICAN RISOLES Bahan Kulit: 200 gr tepung gandum 300 ml susu segar dutch lady 2 biji telurย  ยผ sdt garam Bahan Inti: mayonaise sos cili telur rebus chicken loaf cheesedale Bahan Salutan: 1 biji telur, kocok breadcrumbs 1. Satukan kesemua bahan kedalam mangkuk dan tapiskan. Panaskan non-stick pan (19cm) tuang adunan, goyangkan kuali dan masak dengan api kecil hingga warna berubah. 2. Ambil sekeping kulit risoles, susun inti, chicken loaf, cheesedale, mayonis, cili sos dan telur rebus. Celupkan risoles ke dalam telur kemudian salutkan kedalam breadcrumbs. 3. Goreng hingga keperangan, angkat dan toskan. Siap untuk dihidangkan!

Kering Kentang nya @bskitchen.ig JAWARA ๐Ÿ™Œ . Ingredients: kentang, ikan teri medan, kacang tanah, dan bumbu-bumbu homemade pastinya, no MSG, tanpa pengawet. . Hanya tersedia dalam kemasan pouch 250gr tuk saat ini, diharga Rp. 40.000 belum termasuk ongkir dengan menggunakan JNE. . ๐Ÿ™‚ . . . #homemade #keringkentang #cemilan #anakjajan #kentang #jualkeringkentang #flatlay #flatlaysquad #isidapur #instadaily #instafood #makanapa #indonesianfood #masakanindonesia

Tab โค๏ธ dulu ya bun ๐Ÿ˜Š. . . Sayur Lombok Ijo By : By : emmylii_ . Bahan : 1 papan Tempe (potong memanjang) 5 bj Petai (bagi 4) 50 gr Cabai Hijau (iris tipis) 1 bks Santan Kara 1 ruas Lengkuas 3 lmbr Daun Salam 1 ruas Sereh Garam Secukupnya Gula Secukupnya Air Secukupnya . Bumbu Halus: 5 siung Bawang putih 8 siung Bawang merah . Cara: - Panaskan minyak, tumis bumbu halus sampai wangi, masukan tempe, garam, gula, lengkuas, daun salam dan sereh, aduk rata. - Kemudian tambahkan air , cabai, petai sampai mendidih. - Tambahkan santan kara, aduk pelan agar santan tidak pecah , test rasa , jika sudah pas tunggu sebentar baru matikan api. - Sayur siap dinikmati. . FOLLOW ๐Ÿ‘‰ @resep_ibu ya mom agar tidak ketinggalan update resep setiap harinya ๐Ÿ˜Š. . . #tutorialmasakan #makanangurih #makanansederhana #resepmasakanrumah #anekamasakan #makananjadul #kumpulanresepmasakan #makanteruss #makanyuk #bukumasak #videomakan #masakdarihati #makandonk #makananhitz #resepbekal #bekalkerja #makanapa #kelasmasakan #menupraktis #dapurrumah #reseprumah #makanviral #masakanrumahansehat #resepanak #tipsmasak

Masih dalam rangka hari kemerdekaan โœŠโœŠ๐Ÿค™ ๐Ÿ“@pokpokmedan . Pesan ayam bakar indonesia.... dan rasanya indonesia bangettt ๐Ÿ˜˜ endeesss bangettt ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป #ayambakarindonesia #pokpokmedan #indonesiabanget #endes #makanmakan #makanapa #saturdaynight #goodambience #goodfood

Masak nasi goreng merah khas makassar ya. Praktis bisa di bikin kapan saja dan disesuaikan bahan yang ada dirumah ๐Ÿ˜Š. Bikin yang sederhana aja ^^. Kali ini saya cuma pakai bakso sapi aja di dalamnya. Biasanya kalau pergi ke kios campurannya terdiri dari udang, ayam, bakso goreng, bakso ikan dll . Saya menambahkan ketumbar dalam bumbunya. Jangan ragu pake ketumbar ya enak banget ๐Ÿ˜‹. Warna nya merah khas saos tomat makassar merk sumber jaya. Kalau di jawa sama dengan saos tomat bakso ^^ . Gak ada acar jadi saya pakai lettuce kalengan buat pelengkap. Kalo telurnya memang anak saya semua suka yang kuningnya masih basah dan putihnya matang ^^ Ayo memasak untuk orang2 tercinta dirumah ๐Ÿ˜ . NASI GORENG MERAH . By : @yolandaliee.kitchen . BAHAN : 2 piring nasi putih dingin 5 bakso sapi, potong sesuai selera 1 sdm saos raja rasa 2 -3 sdm saos merah atau sesuai selera Secukupnya kaldu jamur, garam, merica BUMBU HALUS : 2 siung bawang putih 1/8 sdt ketumbar BAHAN PELENGKAP : 2 Telur , masak mata sapi 6 cabe rawit Lettuce kalengan ( optional, pengganti acar ) CARA : 1. Panaskan minyak api besar, tumis bumbu halus sampai harum 2. Tambahkan potongan bakso, aduk rata 3. Tambahkan saos raja rasa dan saos merah, aduk rata 4. Masukkan nasi , garam, merica , kaldu jamur, aduk sampai warna nasi merata 5. Siap disajikan ^^ . . TIPS MASAK TELUR MATA SAPI ๐Ÿ’• Panaskan tefflon sebentar saja api kecil. Masukkan minyak, ratakan ๐Ÿ’• Langsung masukkan telur tanpa menunggu minyak terlalu panas. Jika minyak bunyi saat memasukkan telur, berarti terlalu panas dan akan cepat gosong di bawah sebelum permukaan putih telur matang ๐Ÿ’• Masak api kecil sampai permukaan putih telur matang sempurna tanpa membalik telur ๐Ÿ’• Angkat dan taburi merica garam jika suka โฃHAPPY COOKINGโฃ . . #nasigorengmerah #nasigorengmakassar #nasigorengmerahmakassar #kulinermakassar #wisatakulinermakassar #nasigorengsimpel #nasimerah #telurmatasapi #sunnysideupeggs #myrecipes #resepdapurku #resephariini #menuhariini #makanapa #foodgrams #missyoumyson

ngePudding dulu gaes . . TOP Choco Coffee Silky Pudding Credit : @yackikuka Bahan: Puding coklat 500ml susu segar 90gr gula pasir 20gr coklat bubuk 7gr bubuk jelly tanpa rasa Puding kopi 500ml air 100ml susu kental manis 3bks TOP White Coffee @topcoffeeid 7gr bubuk jelly tanpa rasa Cara: 1. Masak bahan puding coklat di dalam panci hingga mendidih sambil diaduk. 2. Tuang ke dalam cetakan dan dinginkan sampai mengeras. 3. Masak bahan puding kopi di dalam panci hingga mendidih sambil diaduk. 4. Tuang di bagian atas puding coklat yg sudah mengeras. 5. Masukan kulkas selama 3 jam dan puding siap dinikmati๐Ÿ˜‰ Selamat mencoba๐Ÿ˜‰ . . . JANGAN LUPA FOLLOW ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ @99resepdapur ๐Ÿ‘ˆ @99resepdapur ๐Ÿ‘ˆ @99resepdapur ๐Ÿ‘ˆ โ˜๏ธโ˜๏ธโ˜๏ธโ˜๏ธโ˜๏ธ untuk ide-ide masak setiap hari ๐Ÿ˜Š . .

HEY FOODIESS!! bingung malem minggu makan apa?? ada nih makanan satu ini sate taichann!, siapa yang ga tau sate satu ini ๐Ÿ—๐Ÿก๐Ÿก sate ayam yang dipadu dengan sambel pedas dan keju mozarella ๐Ÿคค๐Ÿคค๐Ÿคค ๐Ÿ“ropang plusplus muara karang pluit ๐Ÿ’ต sate taichan +mozarella #foodblogger#makan#makanan#makananenak#food#gendut#makanenak#makanankekinian#makancantik#makanapa#makanterus#makanbanyak#makananjakarta#makananindonesia#makananjepang#makananrumahan#makanantradisional#makananpedas#kuliner#makananbandung#makananjawa#makankenyang#sate#satetaichan#sateayam#satepedas#sateenak#rpp#ropang#satetaichangoreng#sateenak

Resepi Bingka Roti buah2an,Jom kita berkongsi๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ . 1cawan santan* 3/4 gula* 2 biji telor * 1sk esen vanila* Secubit garam* 2 sb pewarna kuning 1cwn tepong gandom 6 keping roti . 100 gram buah2an kering 1 cwn air masak biasa . Sedikit butter /planta utk sapu pada loyang . Cara2 nya Rendamkan roti dengan air tersebut dlm 5 minit ..toskan Kisar atau pukol bhn yg bertanda * masukan pewarna , masukan tepong dan akhir sekali masukan roti dan buah2an kering . Tak mahu letak buah2an ni pun tak apa ..biar kosong jer pun sedap . Panaskan loyang yg telah disapu butter tadi dlm 10 minit ..tuangkan adunan , bakar dengan suhu 180 , masa 45 minit ..InshaaAllah . Selamat mencuba ..sy halalkan resepi yg dibagi . Senang jer kan .๐Ÿ˜€๐Ÿ˜ Kredit hajah zainab bt mawan LIKE & SHARE #resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

nak lagi resepi, boleh follow @dapurfashasandha . Ayam Goreng Mamak Yang Bikin Ketagih Bahan-bahan: . 1 ekor ayam 6 sudu makan tepung jagung 6 sudu makan tepung beras 3 tangkai daun kari Bahan kisar: . 6 ulas bawang putih 2 inci halia 5 tangkai cili kering 2 sudu makan rempah kari 1 biji telur Garam secukup rasa 1 sudu makan serbuk lada sulah Cara-cara: . 1. Perap ayam dgn bhn kisar, tepung jagung, tepung beras dan daun kari selama 1 jam. Perap lagi lama lagi sedap. 2. Panaskan minyak & goreng ayam hingga masak. 3. Siap! #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0175403454

Kalau korang malas beratur panjang kat Teo Chew Chendul. Boleh try gerai depan dia ni. Layan jugak weh๐Ÿ˜‹ . Jangan lupa follow . Suka masak @resipikampung Suka resipi @rasa.antarabangsa Tempah kek @mysabrinabakery Suka travel @mytravelmurah Suka tips @lifehack.my Kredit teroqa . . LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin ๐Ÿ™‚ . #resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

Sedapnya burger thesailorburgers ๐Ÿคค๐Ÿคค๐Ÿคค๐Ÿคค๐Ÿคค๐Ÿคค . Jangan lupa follow . Suka masak @resipikampung Suka resipi @rasa.antarabangsa Tempah kek @mysabrinabakery Suka travel @mytravelmurah Suka tips @lifehack.my Kredit teroqa . . LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin ๐Ÿ™‚ . #resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . Hakak buat ayam gunting tadi, kudapan anak-anak. Hakak ambil sikit untuk hakak ratah dengan sambal matah ala Bali. AYAM GUNTING 300gr chicken boneless tepung gandum serbuk roti/breadcrumbs 1 telur sedikit lada putih sedap rasa secukupnya Ketuk ayam perlahan hingga nipis. Kemudian ratakan dengan tepung telur dan celupkan kedalam telur yang telah dikocok dengan sedikit sedap rasa dan lada putih. Ratakan dengan breadcrumbs. Panaskan minyak, goreng hingga kedua belah ayam nampak keperangan dan garing. Angkat dan gunting kecil. SAMBAL MATAH BALI 2 ulas bawang merah cili padi, banyak ikut suka 1 batang serai, ambil bahagian putihnya shj 2 helai daun limau purut, gunting 1 biji limau kasturi minyak panas Hiris halus bawang merah, cili, serai dan daun limau. Satukan kedalam mangkuk. Masukkan gula dan sedikit maggi cukup rasa. Siramkan dengan minyak yang panas. Perahkan limau kasturi. Gaul rata dan siap untuk dihidangkan! Kredit: Kuali Helena . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan . Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . Dulu pelik sbb selalu tgok org masak asam pedas ayam ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ bila dah try masak dan makan sedapp pulok hehehee. . Asam Pedas Ayam ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ . Bahan-bahan: Ayam 6ketul Cili kering * Bawang besar * Bawang Putih * Belacan* Halia * Kunyit * Daun Kesum Air Asam jawa . Cara-cara: . Blend hancur bahan bertanda *.panaskan minyak masukkan bahan blend tadi. Masak sampai garing dan pecah minyak.cili dah masak masuk dahulu ayam gaul sehingga kering lepastu masuk pula Air asam jawa ,daum kesum dan 1cawan Air ( sukat Air dgn ayam) Bila kuah dh kering masuk garam dan rasakan. Siap! . Nota: saya masak agak2 jer kalau ayam sekor bahan2 Diatas tu boleh tambah. Kredit: Yaya Hizam . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan . Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . Sekali sekala kita buat penkek pulak untuk minum petang. . Bahan-bahan: . 1 cwn tepung gandum 1 cwn susu segar/ susu full cream/ susu cair 1 1/2 sudu gula 1 sudu kecil baking powder 1 sudu kecil esen vanila 1 biji telur 2 sudu besar minyak jagung/ mentega yg dicairkan/ minyak masak je Cara-cara: . Satukan semua bahan di atas dalam bekas. Kacau rata sehingga tepung tidak berketul2. Biarkan dlm 10-15 mins nak bg penkek gebu skit nnt ๐Ÿ˜Š. Cedokkan sesenduk kecil adunan ke atas kuali non stick pan yg panas dan guna api sederhana. Tak payah guna minyak pun. Bila adunan dah timbul lubang2 kecil kat atas mcm dlm pic, balikkan penkek. Tunggu seketika, barula angkat sbb dah masak. 1 adunan boleh buat dlm 8 keping penkek. Masa memasak utk each penkek pun dlm 2 min gitu. Kenyang betul . Kredit: Hairul Nizam Ijam . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan . Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . OREO๐Ÿ‹CiZZZ KEK KUKUS STYLE๐Ÿ‘Œ๐Ÿ‘Œ . Kredit: @ zmila_thai . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan . Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . Aiskrim durian.. .cuba la buat memang sedap sgt๐Ÿ‘๐Ÿ‘ . Bahan-bahan: . 1 tin susu cair 1 sudu besar ovelate 1 cawan isi durian 3 sudu besar susu pekat Sedikit warna kuning . Cara-cara: . Semua bahan di mixer hingga kembang gebu. 2. Masukkan dlm tuppaware or tipuware. 3. Sejuk beku kn. 4. Siap! . Kredit: Lie Ya . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan . Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . Resepi Ayam Goreng Sebijik Ala-Ala KFC yang Super Crispy!!! (Sediakan ayam ikut suka kepak/drumstick/isi ayam etc) #bahan1 (Pencelup) ๐Ÿ‘‰Buat macam adunan goreng pisang dan rendam ja ayam tu semua sekali. โ—Tepung gandum 2 cawan โ—Serbuk cili 2 sudu besar โ—Bawang putih 4 ulas lumatkan โ—Garam 2 sudu kecil โ—Ajinomoto 1 sudu kecil โ—Telur apa apa gred 1 biji โ—Air 2 1/2 cawan tambah jika adunan terlalu likat. #bahan2 (Penyalut) ๐Ÿ‘‰Satukan ja semua bahan-bahan kering ni untuk salut ayam satu persatu yang direndam dengan #bahan1 tadi. Pastikan ayam tersalut semua. โ—Tepung gandum 3 cawan โ—Tepung jagung 1/2 cawan โ—Garam 2 sudu kecil โ—Ajinomoto 1 sudu kecil โ—Serbuk kari ayam 1 sudu besar. #bahan3 ๐Ÿ‘‰Pastikan goreng dengan minyak yang banyak dengan api yang sederhana besar baru dapat hasil ayam goreng yang crispy. โ—Minyak Masak *Boleh skip serbuk lada dan serbuk kari tu kalau tak nak pedas. Yang tak pandai makan Ajinomoto tu skip ja. Ikut suka hati mu lah~ *Kalau rasa leceh atau malas tak perlu komen sini ya beli ja K** senang cerita ๐Ÿ˜‡. Resepi ni buat anda anda yang rajin dan tak suka mebazir(bajet) . Kredit: Jejaka Brownie . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Jangan lupa follow . Suka masak @resipikampung Suka resipi @rasa.antarabangsa Tempah kek @mysabrinabakery Suka travel @mytravelmurah Suka tips @lifehack.my . . LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin ๐Ÿ™‚ . #resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . SOTONG MASALA ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Bahan perap sotong: 500 sotong saiz besar | cuci bersih dan potong kecil 1/2 sudu teh garam 1/2 sudu teh serbuk kunyit 1/2 serbuk lada sulah . Bahan tumis: 4 ulas bawang putih | cincang halus 1 biji bawang besar | dadu kecil 3cm halia muda | hiris halus memanjang 3 tangkai daun kari | lurutkan dari tangkai . Bahan lain: 2 biji cili hijau | hiris bulat 1 pokok daun ketumbar | hiris halus 1/2 sudu teh serbuk lada hitam 1/2 sudu makan serbuk kunyit 1 sudu teh rempah masala 1 biji tomato | potong dadu 2 sudu makan air asam jawa Garam dan gula secukup rasa. 2 sudu makan minyak masak . Cara-cara: Masukkan sotong dalam kuali bersama bahan perapan. Kacau rata. Kemudian panaskan di atas api dan kacau lebih kurang 3-4 minit. Angkat dan ketepikan. Menggunakan kuali lain, panaskan minyak dan tumis bahan hingga wangi. Seterusnya masukkan serbuk kunyit, lada hitam dan rempah masala, kacau 1-2 minit. Masukkan sotong, air asam jawa, hirisan cili hijau dan tomato. Kacau seketika. Perlahankan api dan perasakan dengan garam dan gula secukup rasa. Selepas 1-2 minit, tutup api dan sotong sedia dihidangkan. . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan . Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Ada Peminat Emma?Jom Follow IG Masakan Beliau ๐Ÿ‘‰ @dapur.emma . DAGING BULGOGI Bahan-bahan: . - 400-500g daging - kucai (dihiris) - bawang (dihiris) - lobak merah (dihiris) - daun bawang (dihiris) - 2 sudu minyak bijan - 1 sudu bijan Bahan perap: . - 3 sudu besar gulang perang - 1 sudu besar minyak bijan - 8 sudu besar kicap - 1 sudu besar minyak sayur / minyak zaitun - 2 sudu kecil bawang putih cincang - 2 sudu kecil halia cincang - 1 buah pir yang telah diparut - 1/2 sudu kecil lada hitam Cara-cara: . 1. Sediakan bahan perap - campurkan kicap, gula perang, minyak, bawang putih dan halia, lada hitam dan parut buah pir ke dalam campuran. Masukkan sekali potongan daging dan gaul sebati. 2. Biarkan daging diperap seketika, selama satu malam ataupun sejam. 3. Hiris bawang, lobak merah, daun bawang dan kucai. 4. Grill daging pada suhu tinggi selama 5 minit, bersama sayur dan letakkan sekali. Kecilkan suhu, masukkan bijan dan biarkan daging masak selama beberapa minit. 5. Ataupun masukkan daging dan sayur ke dalam pressure cooker dan masak dengan perlahan selama 2 jam atau lebih. Kredit: Steak and Teeth . #malaysianfoodie #resepimudah #malaysia #foodpanda #masakan #masak #dapur #makan #makanan #foodpornmalaysia #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #masakankampung #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #lapar #sedapsangat #vitdaily #sedap #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan . Berminat viralkan perniagaan anda? Sila Whatsapp ke 0102604170

Spaghetti Bolognese for dirgahayu Indonesia!!!! Maju lah Indonesia ๐Ÿ‡ฎ๐Ÿ‡ฉ . . . . . #spaghetti #bolognese #eat #eating #eeeeeats #makanmakan #makanankekinian #makan #makanapa #makanenak #enak #delicious #dinner #dinnerdate #eatclean #lacucinaresto

Enjoy our Afternoon Tea package at The Spoke Bistro Alam Sutera. Afternoon Tea Package Daily 2 PM to 6 PM Price : IDR 250.000 ++ for 4 pax Exclude gov tax and service charge Promo disc 20 % valid till 30/9/19. Promo can not be combined with other promo. Package including : 16 pieces of assorted pastries and desserts 2 choices of flavor from our Premium Tea Et Al : Exquisite Red / My Humble Bee / Midnight in Paris / Unparallele Interlude #afternoontea #afternoontea #thespokebistro #tangerang #teaetal #tea #serpong #alamsutera #tangerang #tangsel #kuliner #makanapa

DAGING ALA2 BULGOGI knp ala2? sebab da di melayukan oleh ritz ๐Ÿ˜… n sedikit kegelapan di citu n tlebih tabur bijan 1/2 kilo daging (hiris nipis2 supaya x liat sgt nnt) 5-7 biji cili padi (ikut suka tahap kepedasan masing2 dan hiris halus2) 3 sudu makan gula better brown (ada gbr ) 1 sudu makan sos ikan 1 sudu mkn sos tiram 2 sudu mkn kicap manis kipas udang 3 ulas bwg putih (cincang halus) 1 inchi halia (cincang halus) 1 sudu mkn minyak bijan bijan daun bwg amik mangkuk isikan cili padi+ gula + sos ikan + sos tiram +kicap manis + bwg putih + halia + minyak bijan kacau semua bahan pastu rs skit adakah mngikut citarasa.. da rasa n ok masukkn daging n kacau biar smua bahagian kena sos tadi n peram sekejap... ooooo resepi asal ianya d grill tapi sebab nk cepat punya psl ritz belasah smua dlm kuali ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… bila da masak hidangkan...tabur sedikit bijan dan daun bwg tadaaaaa da siappp selamat mencuba ๐Ÿ’ƒ๐Ÿป๐Ÿ‘Œ๐Ÿป #malaysianfood #resepimudah #malaysia #masakan #masak #mumycook #dapur #makanan #foodpornmalaysia #sukamakan #makanapa #masakdarihati #masakapa #easyrecipes #resepimalaysia

TIPS POSITIF HAMIL DALAM 3 BULAN ============================== Buat Bunda yang belum positif hamil & belum dikaruniai momongan Hayo, siapa yang mau dapat TIPS GRATIS cara "TEPAT & BENAR" dalam menentukan PROSES KEHAMILAN??? Bagi yg ingin dapat TIPS GRATIS silahkan Komen "SAYA MAU TIPSNYA" di kolom komentar ya! TIPS GRATIS ini akan kami berikan bagi 200 komen yg masuk lebih dulu! YuK! Tuliskan komen dari sekarang juga ya Bund Karna waktu terbatas hanya 2 Minggu ke depan Kami juga punya "PROGRAM HAMIl dengan harga terjangkau bagi bunda yg mau ikut dengan PROMIL kami. Dan sudah banyak TESTIMONI dari para Bunda yg sudah BERHASIL membuktikannya. @silfiarahma05 @cepat_hamil05 @rumah_promil05 @sharing_cepathamil @yakinpositif05 Bagi yg mau ikut PROMIL bersama kami segera hubungi kontak kami

TIPS POSITIF HAMIL DALAM 3 BULAN ============================== Buat Bunda yang belum positif hamil & belum dikaruniai momongan Hayo, siapa yang mau dapat TIPS GRATIS cara "TEPAT & BENAR" dalam menentukan PROSES KEHAMILAN??? Bagi yg ingin dapat TIPS GRATIS silahkan Komen "SAYA MAU TIPSNYA" di kolom komentar ya! TIPS GRATIS ini akan kami berikan bagi 200 komen yg masuk lebih dulu! YuK! Tuliskan komen dari sekarang juga ya Bund Karna waktu terbatas hanya 2 Minggu ke depan Kami juga punya "PROGRAM HAMIl dengan harga terjangkau bagi bunda yg mau ikut dengan PROMIL kami. Dan sudah banyak TESTIMONI dari para Bunda yg sudah BERHASIL membuktikannya. @silfiarahma05 @cepat_hamil05 @rumah_promil05 @sharing_cepathamil @yakinpositif05 Bagi yg mau ikut PROMIL bersama kami segera hubungi kontak kami

Dinner at indian restaurant, i love the cooks, we had dall, and chicken curry, some vegetables such as couliflower with some spices, kinda like sweet and sour chicken in vegetables version, it's delicious and very nice. :e fish bit fishy but still delicious.... #wikolikeit #makanmakan #makanmulu #makanapa #makanaja #lapermulu #laperterus #laper #food #foodporn #foodlust #foodphotography #indianfood #seremban #dinner #latepost

Menikmati hari2 terakhir cuti sekolah.... hadiah mak setelah kami berpenat lelah mengecat bilik sdri ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ ... โคgirlsdayout #hanbing #hanbingkoreandessertcafe #makanapa #makanmakan #cuti #cutisekolah #sukamakan #makanlagi #food #foodie #familygoals #family #siblings #icecream #dessert #koreanfood #koreanchicken #koreanicecream #loveeat #love #girlsdayout

Diam lebih baik . Jangan lupa follow . Suka masak @resipikampung Suka resipi @rasa.antarabangsa Tempah kek @mysabrinabakery Suka travel @mytravelmurah Suka tips @lifehack.my . . LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin ๐Ÿ™‚ . #resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

5 tempat makanan halal di Taipei . Jangan lupa follow . Suka masak @resipikampung Suka resipi @rasa.antarabangsa Tempah kek @mysabrinabakery Suka travel @mytravelmurah Suka tips @lifehack.my Kredit teroqa . . LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin ๐Ÿ™‚ . #resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

The best Nasi Arab in Cyberjaya . Dekat sini, korang boleh try Sahala BBQ Meal(4-5pax) saiz yang besar dan banyak . Untuk nasi arab, boleh try Sahala Mandee Meal, portion memang besar and sedap . Korang juga boleh cuba Istanbul Rool Kabab..daging dia padat๐Ÿ‘๐Ÿป makan ni je pun dh kenyang . Dekat sini diorang masak menggunakkan cara tradisional arab, so korang memang boleh rasa kelainan dia . ๐Ÿ“Œ 9-Cottage Walk, Off Persiran Apec, Cyberjaya . Jangan lupa follow . Suka masak @resipikampung Suka resipi @rasa.antarabangsa Tempah kek @mysabrinabakery Suka travel @mytravelmurah Suka tips @lifehack.my Kredit hantoomakan . . LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin ๐Ÿ™‚ . #resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

[FAMILYMART] siapa pergi Family Mart je beli macam2? admin semua pun nak cuba hahaha. oden memang wajib ambik everytime. you all selalu beli apa? cuba recommend sikit pape yg menarik . . Jangan lupa follow . Suka masak @resipikampung Suka resipi @rasa.antarabangsa Tempah kek @mysabrinabakery Suka travel @mytravelmurah Suka tips @lifehack.my Kredit the_eating_buddies . . LIKE & SHARE FOLLOW INSTAGRAM Berminat viralkan perniagaan anda? Sila PM admin ๐Ÿ™‚ . #resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan

Mantab gede banget dan masih seger kayanya โฃ โฃ ๐Ÿ‘†klik tombol biru "FOLLOW" di ๐Ÿ‘‰@doyanmakan.inc ,biar kalian langsung dapetin up date video terbaru yaa gaess... ๐Ÿค—โฃโฃโฃ โฃโฃโฃ Tag Sahabat-Sahabat kalian yang baik hati yaaa..hati hati yah @awasgendut ga tanggungjawab โฃโฃโฃ โฃโฃโฃ โฃโฃโฃโฃ #doyanmakan.inc #masakanindonesia #laper #berbagiresep #makanpedas # #menuhariini #kentanggoreng #oleh_oleh #makananindo #mieayambakso #sambel #sambelcumi #makananindonesia #maknyus #pesonakuliners #makanapaโฃโฃโฃ โฃโฃโฃ Cr: @devourpower

Ini enak banget ga sih?? ๐Ÿ˜ . . . KASIH LOVE ๐Ÿ’— ya, biar kita makin semangat updatenya setiap hari ๐Ÿ˜Šโฃ. . ๐Ÿ’ŸLike ๐Ÿ’ฌComment ๐Ÿ‘ฅTag ๐Ÿ”„Repost -. Follow @jajananpasarkekinian - Inspirasi masak enak. . Like โค dan tag temanmu โœ” Follow @jajananpasarkekinian Follow @jajananpasarkekinian Follow @jajananpasarkekinian . . . ๐Ÿ“น @chasing_delicious #resepibonda #resepimudah #resepisedap #resepimemikatsuami #masakan #masak #kongsiresepi #makan #makanan #mahn #ketukketukramadhan #sukamakan #sukamasak #kuatmakan #kakimakan #makanmakan #makan2 #makanapa #masakapahariini #masaksendiri #ketukketukramadan #sedapsangat #vitdaily #makanfree #sedapgiler #malaysiafood #makanmakanmakan #indonesia #nusantara #jakarta

Bagi kalian yg gamau capeโ€ jauhโ€ ke jekate, di BSD ada dimsum shop untuk kalangan anak tangsel nih namanya @hakadimsum ๐Ÿฅข๐Ÿ˜‹ Untuk pilihannya sih cukup variatif tapi gabanyak dan rasanya juga enak dan asliii! Siomaynya kt rekomen bgt krn benerโ€ fresh handmade krn cincangan daging ayamnya keliatan gitu bukan yg frozen, cuman menurut aku porsinya agak kecil sih tp still ok๐Ÿ‘Œ๐Ÿป - โญ๏ธ4/5 ๐Ÿ“Haka Dimsum Shop, jl. Griya Loka Raya, BSD ๐Ÿ’ฐapprox 150/2org - keep your support with us ๐Ÿ™‹๐Ÿฝ @foodthefeed #foodthefeed #kulinerjogja #foodescape #cafe #jalanjalan #eatandtreats #jktfoodies #indovidgram #coffee #makanenak #makanmana #wtfoodies #dagelan #indovidgram #memeindonesia #eatandtreats #makananjamannow #jajan #kulinertangerang #anakjajan #makanenak #makanapa #tabletotable #indonesia #kuliner #dagelan #jktfoodbang #streetfood #pizza #kulinerjakarta #eatintangerang #tempogelato

Berikut ini kebiasaan ibu hamil yang dapat membantu meningkatkan kecerdasan bayi.โ  โ  1. Selalu akifโ  โ  Tetap fit dan aktif adalah sesuatu yang sangat penting selama masa kehamilan. Bila sudah terlalu lama duduk atau tidur, Anda harus segera bangkit dan lawan rasa malas Anda. Membuat badan tetap bergerak dapat melatih tubuh untuk mengeluarkan hormon yang baik bagi perkembangan otak bayi.โ  โ  Selama hamil, Anda dapat melakukan latihan fisik ringan atau jalan cepat. Telah terbukti bahwa ibu hamil yang aktif memiliki anak yang lebih pintar.โ  โ  2. Memberikan perhatian kepada janin Andaโ  โ  Bayi yang tumbuh di dalam rahim bisa mendengar bahkan merespons suara. Bayi memang belum mengerti makna kata-kata Anda. Akan tetapi, kata-kata dan nyanyian Anda dapat membantu perkembangan otak bayi. Anda juga bisa meminta pasangan untuk berbicara dengan janin yang ada di kandungan Anda.โ  โ  Selain itu, mendengarkan musik atau sajak-sajak yang menenangkan dapat membantu bayi tetap rileks dan meningkatkan daya konsentrasi. Mengelus perut dengan lembut juga merupakan stimulasi yang baik untuk bayi.โ  โ  4. Menjaga kadar tiroidโ  โ  Jika tingkat tiroid selama masa kehamilan tidak stabil, hal ini bisa memengaruhi kondisi bayi Anda. Cobalah untuk makan makanan yang mengandung cukup sodium. Jika Anda merasa tidak mendapatkan jumlah sodium yang cukup, sertakan garam dan yoghurt dalam menu sehari-hari.โ  โ  5. Mengonsumsi suplemen tambahanโ  โ  Meski makanan sehat akan memberikan nutrisi yang cukup, Anda tetap perlu mengonsumsi suplemen tambahan untuk kesehatan bayi dan kelancaran persalinan. Ada banyak suplemen prenatal yang tersedia di pasaran, seperti vitamin dan suplemen yang mengandung asam folat. Kedua elemen ini memainkan peran penting dalam perkembangan sel otak bayi. Namun, Anda perlu berkonsultasi dengan dokter sebelum mengonsumsinya.โ  โ  6. Mempertahankan berat badanโ  โ  Persalinan prematur sering menjadi penyebab cacat mental pada bayi. Salah satu cara untuk menghindari persalinan prematur adalah menjaga berat badan. Berat badan ibu yang berlebihan sering menghasilkan kelahiranโ  โ  Semoga bermanfaat ya bunda ??โ  . . Follow : @infohamil.official @formula.promil โ 

Tiba-tiba hujan turun lebat. Lagi syiok ni menghadap nasi panas dengan ayam goreng sambal hijau ni. Alhamdulillah. AYAM GORENG SAMBAL HIJAU 500 gr ayam, hakak guna bhgn kepak sedikit garam sedikit serbuk kunyit Bahan Sambal: 3 cili hijau besar 40 cili padi akar, banyak ikut suka 3 bawang merah 3 bawang putih 2 helai daun limau purut Gaulkan ayam, garam dan serbuk kunyit. Goreng hingga keperangan dan masak. Ketepikan. Tumbuk kasar cili bawang, kemudian tumiskan bersama daun limau. Dah naik aroma, masukkan gula, garam dan maggi cukup rasa. Masukkan ayam goreng tadi, gaulkan sekata. Siap untuk dihidangkan! #resepiayamkualihelena #ayamgorengsambalhijau #sambalhejo

โ™ก Rice Bowl Daging Bulgogi โ™ก BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM Assalamualaykum Warahmatullahi Wabarakatuh @_viecatering Kami @_viecatering menerima pesanan ใ€‹Box dan Prasmananใ€Š โœ… Catering Makan Siang Karyawan โœ… Catering Acara Kantor โœ… Catering Acara Pernikahan โœ… Catering Acara Aqiqah โœ… Catering Acara Sunatan โœ… Catering Rantang Harian โœ… Makanan Ringan InsyAllah Harga Terjangkau โ˜† diSaat Penting,,perut ga ikutan Genting,,pesan di VIE Catering โ˜† WA / Call 0878 6903 8710 @_viecatering #catering#cateringevent #cateringservice #makanmakan #makanapa #makansiang #makansiangkaryawan #nikah #pengajianpernikahan #pengajian #bukapuasa #snacks #rantang #rantangan #masakan #cateringtangerang #ciledug #enak #murah #halal#ketringlokal#kunciranmaspermai#tangerang

โ™ก Nasi Tumpeng โ™ก BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM Assalamualaykum Warahmatullahi Wabarakatuh @_viecatering Kami @_viecatering menerima pesanan ใ€‹Box dan Prasmananใ€Š โœ… Catering Makan Siang Karyawan โœ… Catering Acara Kantor โœ… Catering Acara Pernikahan โœ… Catering Acara Aqiqah โœ… Catering Acara Sunatan โœ… Catering Rantang Harian โœ… Makanan Ringan InsyAllah Harga Terjangkau โ˜† diSaat Penting,,perut ga ikutan Genting,,pesan di VIE Catering โ˜† WA / Call 0878 6903 8710 @_viecatering #catering#cateringevent #cateringservice #makanmakan #makanapa #makansiang #makansiangkaryawan #nikah #pengajianpernikahan #pengajian #bukapuasa #snacks #rantang #rantangan #masakan #cateringtangerang #ciledug #enak #murah #halal#ketringlokal#kunciranmaspermai#tangerang#nasitumpeng

44 NASI BOX : RENDANG BABI , TEMPE BUNCIS , NASI PUTIH. MINGGU pkl 08:16 nyampe di Belleza ๐Ÿ‘๐Ÿผ .. .. ๐Ÿ“ž/WA : 081282758617. Good Food Good Quality Time ๐Ÿ‘จโ€๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿ‘งโ€๐Ÿ‘ฆ .... . #menuellasplace #makanapa #makansiang #makanramerame #infokuliner #porklover #porklovers #porkaddict #kulinerjakarta #jakartafood #mediteraniagarden #kulinerbabi #deliveryfoodjakarta #samcan #pakcamke #kupingbabi #foodgram #kulinerbabijakarta #kulinertanjungduren #foodshare #nonhalal #nasibabi #pork #kulinerjabodetabek #jktfoodbang #eatandtreats #makananjakarta #jktgo #makanenak

HEY FOODIESS !! Siapa nihh yg gatau makanan satu ini?? Makanan yang berupa sate yang dibakar dengan tambahan lontong serta bumbu kentel yang enak bangett!! Yeppp , SATE PADANGG๐Ÿคค๐Ÿคค๐Ÿคค โ€ข ๐Ÿ’ต 27.000 / 10 tusuk + lontong ๐Ÿ“pancoran #foodblogger#makan#makanan#makananenak#food#gendut#makanenak#makanankekinian#makancantik#makanapa#makanterus#makanbanyak#makananjakarta#makananindonesia#makananjepang#makananrumahan#makanantradisional#makananpedas#kuliner#makananbandung#makananjawa#makankenyang#igabakar#satesapi#satepadang#makananpadang#padanglover#satepadangenak#pancoran#satepadang#satekambing

HEY FOODIESS!! siapa nih yang gatau iga satu ini? pasti kalian semua tau kan ini iga penyet, iga yang digoreng dan dipadu dengan sambel terasi yang pedas ๐Ÿ”ฅ๐Ÿ”ฅ ๐Ÿ’ต+- 54.000/porsi ๐Ÿ“warung leko ๐Ÿ“iga penyet #foodblogger#makan#makanan#makananenak#food#gendut#makanenak#makanankekinian#makancantik#makanapa#makanterus#makanbanyak#makananjakarta#makananindonesia#makananjepang#makananrumahan#makanantradisional#makananpedas#makanansehat#makananbandung#makananjawa#makankenyang#igabakar#igapenyet#igasapi#igasapipenyet#igasapipedas#igasapigoreng#warungleko

Jom follow @resepipuaka @resepipuaka @resepipuaka @resepimantap @daging_jeruk_rm ๐Ÿฆ„ . ๐ŸŒธDaging Bakar HARIMAU MENANGIS aka SUA RONG HAI๐ŸŒธ . Alhamdulillah daging korban byk... Try buat daging Bakar HARIMAU MENANGIS... bukan harimau menangis ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚..ambo yg menangis kesedapannnn.. Kena pulok dgn sos pencicah tu... Memang mablessssss... ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚Resepi Daging Bakar "Harimau Menangis" @ "Sua Rong Hai" . Bahan A ... bahan perapan daging (perap 1 jam) :- . - Daging ambil bahagian yg ada lemak baru sedap (cucuk2 daging dgn garfu bagi bahan perapan mudah serap ke dlm daging) - gula - sos ikan (nampla) - sos tiram - myk masak - lada hitam ***bahan2 ni agak2 je tau xde sukatan =) Bahan B... bahan utk buat sos cicah daging :- . - sos ikan (nampla) - air asam jawa - jus limau nipis - thai palm sugar (namtan peep) - serbuk cili thai - bwang merah - beras sangai (goreng tanpa minyak & tumbuk halus) - daun saderi (hiasan) . Credit to: AmiRatul Azieraโ€Ž Via MAHN . #resepipuaka #resepimantap #resepi #resep #recipes #daging #dagingbakarharimaumenangis #dagingbakar #meat #makanapahariini #makanapa #food #foodporn

The most exclusive SABIbowls PO! Soy sauce and chilli powder straight from Thailand. THAI-ger meal chicken ๐Ÿ” ๐Ÿฏ ______ #sabibowls #sabulet #egg #ooey #gooey #chicken #pomakanan #makanapa #makanterus #enak #homecooking #masterchef #asianfood #thaifood #comfortfood #makansampaikenyang #masak

(Video di next post) Siap sudah nasi mandy arab hakak. Selamat lunch semua ๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜๐Ÿ˜˜ . Hakak buat nasi mandy arab guna set lengkap dari @nasi.mandy.xpress , senang cepat dan sedap chuols. Apa lagi order la dengan @nasi.mandy.xpress @nasi.mandy.xpress @nasi.mandy.xpress . #masakan #resepisedap #malaysia #makanapa #kongsiresepi #kelantan #homemademeals #kakimasak #jommakan #malaysianfoodie #foodpornmalaysia #resepimudah #masakapahariini #shareresepi #recipes #makananviral #videomasakan #doyanmakan #cookingvideo #rihanna #sayamasak #maggi #masakanrumah #surirumah #cooking #makanmakan #food #marimasak #dapurbujang #belajarmasak